Asylum vertegenwoordigt Suriname op online streamingfestivals

06/12/2020 19:52 – Audry Wajwakana

De metalband Asylum toont trots de Surinaamse vlag bij hun virtuele optredens.  
PARAMARIBO – De coronacrisis heeft veel in de wereld veranderd. Eén van de hardst geraakte branches is de evenementensector, waarbij er talloze concerten en festivals zijn geannuleerd of verplaatst naar het komend jaar. Op de ontstane situatie wordt zoveel mogelijk met virtuele festivals ingespeeld.
De metalband Asylum is door drie organisaties op Cuba, in Brazilië en Argentinië benaderd om deel te nemen aan virtuele festivals. Maandag is het eerste, Ciudad Metal van Cuba, van start gegaan. De overige twee zijn Carolina Indica Metal Fest van Brazilië en het Heresy Fest van Argentinië.
Voor de festivals moesten de bands hun optredens op video vastleggen, waarna die tijdens de streaming via YouTube worden vertoond. “Omdater veel bands aan het festival deelnemen hebben we een selectie van oude en nieuwe nummers gemaakt, waarvan we denken dat die in de smaak zal vallen bij het publiek”, zegt lid Romeo Nanekhan.
Voor de band is belangrijk dat ze aan de festivals deelneemt, omdat er steeds nieuwe mensen komen kijken. “Op deze manier worden we gezien”, zegt Nanekhan. Zo heeft de Asylumvocalist gemerkt dat de band langzamerhand doorbreekt op Cuba. Nog vóór het festival werd de groep geïnterviewd door de Opia Magazine op Cuba. Asylum kijkt het meest uit naar het Heresy Fest van Argentinië, waar zestig bands aan deel zullen nemen.
De Surinaamse band is benaderd door de organisaties. “Hoe ze ons kennen, weet ik niet precies, maar ik vermoed dat het veel te maken heeft met het Wacken Open Air Metal Festival”, zegt Nanekhan.
De virtuele festivals zijn via YouTube te zien en zo ziet de band gelijk hoeveel mensen ernaar kijken. Ook is het voor de kijker mogelijk om te reageren in de commentaar sectie. “Voor ons is het de eerste keer dat we aan zoiets meedoen, dus zo werken we ernaar om meer fans te krijgen.”
Vorige week donderdag heeft Asylum een metalcompetitie gewonnen bij de Nederlandse radio Viva. De band moest het opnemen tegen zes andere buitenlandse groepen, waarbij een jury van vier personen de optredens beoordeelde. Ook de fans mochten hun stem uitbrengen.
Behalve dat de band meer airplay krijgt bij het radiostation, worden hun liederen ook gestuurd naar radiostations in Peru, Bolivia en een paar Europese landen. De band mag een aantal cd’s en handelswaar zoals bedrukte buttons op kosten van het radiostation laten drukken, die ze onder de fans mogen uitdelen. Het uitkomen van hun nieuwe album dat voor december gepland was, is verschoven naar volgend jaar.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname