Assembleevoorzitter: “Het is niet mijn ware aard om mensen persoonlijk aan te vallen”

Assembleevoorzitter Marinus Bee weet niets van het bericht dat rondgaat waarin hij VHP-assembleelid Cedric van Samson van langs zou hebben gegeven. In het bericht dat viraal gaat op sociale media zou Bee wraak hebben genomen nadat Van Samson een voicebericht zou hebben rondgestuurd van ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk dat hij van geld houdt. Dit zou te maken hebben met de handhaving van diverse NDP’ers op cruciale posten wat de afgelopen dagen voor veel ophef heeft gezorgd in de samenleving.
Bee zegt desgevraagd aan Suriname Herald niets af te weten van een dergelijk interview. “Ik kan nooit zo negatief zijn over iemand anders zijn, anders heb ik geen waardering voor mezelf als mens”, stelt Bee. Hij zegt dat er binnen de politiek meningsverschillen kunnen zijn die op een andere manier opgelost kunnen worden, zegt Bee. Het gaat hier om een compleet fake bericht.
In dat bericht zou de assembleevoorzitter hebben aangegeven dat Van Samson een futu boi is. Verder zou hij Van Samson hebben opgeroepen om zich bezig te houden met zijn partijzaken in plaats met zaken die plaatsvinden binnen de ABOP.
Volgens het bericht zou Bee Van Samson hebben aangeraden om zich bezig te houden met zijn partijzaken en als hij dat tenminste mag. “U gaat geen voice de deur uitsturen en denken dat wij het zo zullen laten. U bent er maar pas bij en we zullen u sturen indien u erom vraagt. Maar u zo gedragen zal u niet verder brengen dan de trap waar u opzit. We weten vanwaar u komt en waarom u weg bent geweest, dus praten over soema “lob moni” zou u moeten laten voor eerlijke en integere Surinamers”, staat in het bericht dat viraal gaat.
Bee laat door Suriname Herald optekenen dat hij intussen ook in contact is geweest met zijn collega-parlementariër die ook door heeft dat het om een compleet fake bericht gaat.
Sluting DNASinds gisteren gaan ook geruchten de ronde dat De Nationale Assemblee (DNA) op slot is vanwege een COVID-19-besmetting. Bee heeft bevestigd dat een assembleelid die het parlement lang niet heeft bezocht positief is getest. Het gaat niet om een totale sluiting, maar een gedeeltelijk vanwege de renovatiewerkzaamheden die gaande zijn. Het parlement krijgt volgens Bee een nieuwe setting in verband met de nieuwe normaal waarnaar we als samenleving moeten gaan, zegt Bee.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald