Assembleelid Sampie: “Onze jongeren zitten thuis te frustreren”

Volksvertegenwoordiger Edgar Sampie (ABOP), bepleitte gisteren tijdens de DNA-vergadering, de gemoedstoestand van de jeugdigen, gedurende de afgelopen periode. Hij haalde aan dat de jeugd niet naar school kan, niet kan sporten en ook niet met vrienden bij elkaar kan komen voor een leuk babbeltje. Volgens de voormalige jeugdparlementariër zitten jongeren thuis te frustreren. Hij riep de regering op om beleid te ontwikkelen, waardoor de jongeren beziggehouden kunnen worden.
Zo haalde hij programma’s aan zoals Got Talent, Youth Voice en de Miss Banamba contest, die mogelijk zouden kunnen bijdragen aan het ontstressen van de Surinaamse jongeren. Ook opbelprogramma’s met een educatieve lading, kunnen volgens hem ervoor zorgen dat de frustratie bij de jongeren weggenomen wordt. Veel bedrijven die bekend staan om het sponsoren van deze programma’s houden in deze COVID-periode moeilijk het hoofd boven water. Sampie stelt daarom voor om de sponsoring van deze programma’s te halen uit het COVID-fonds.
“Wij zijn allen ervan bewust dat het terugdringen van het aantal besmettingen de verantwoordelijkheid is van elke burger, maar ik zie niet graag dat de toekomst van onze jeugd verloren gaat door COVID-19,” gaf de volksvertegenwoordiger aan. Hij vindt dat wij in deze periode van zware uitdagingen allen creatief moeten zijn en denken.
In gesprek met Suriname Herald zegt Sampie verder dat hij alle organisaties, die activiteiten of shows organiseerden met een educatief karakter, oproept om de draad op te pakken. “Laten zij een verzoek indienen bij het COVID-managementteam voor financiële steun,” zegt de volksvertegenwoordiger.
Sjovellie Amoksi

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald