Assembleelid Lalbiharie geeft schoolspullen aan sociaal zwakkeren

17 Sep, 04:11

Assembleelid Jayant Lalbiharie (NDP) verdeelt in alle zes ressorten van Saramacca en de drie dorpen Grankreek, Columbia en Kalebaskreek 700 schoolpakketten. “Dit is mijn eigen initiatief. Ik heb vóór de verkiezingen een sociaal contract gesloten met de bevolking van het district. Ik heb beloofd de sociaal zwakkeren te ondersteunen,” zegt Lalbiharie in gesprek met Starnieuws. 

Een schoolpakket heeft een waarde van SRD 200. Lalbiharie zegt dat hij uit eigen zak SRD 140.000 uitgegeven heeft om dit project te kunnen realiseren. Hij is eigenaar van S.L.Group NV & Transportbedrijven. “Als ondernemer ben ik in staat de schoolspullen zelf te financieren,” merkt Lalbiharie op. Hij is blij dat hij in deze moeilijke tijd de mensen die het moeilijk hebben, kan bijstaan. 

Lalbiharie zegt dat hulp bieden aan sociaal zwakkeren niet nieuw voor hem is. Hij heeft in het verleden vaker projecten uitgevoerd voor de gemeenschap. Er is een registratie gehouden van mensen die hulp nodig hebben. Het Assembleelid heeft in de Inheemse dorpen overleg gevoerd met het traditionele gezag over wie in aanmerking komt voor extra steun. “Ik ben blij dat ik de mensen heb kunnen helpen,” zegt Lalbiharie. Hij vindt het heel belangrijk dat kinderen onbezorgd naar school kunnen gaan om zich op deze manier te kunnen ontwikkelen. 

Advertenties

Thursday 17 September

Wednesday 16 September

Tuesday 15 September

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com