Asra toont begrip voor sluiten luchtruim

22/12/2020 08:08 – Gilliamo Orban

Asra-voorzitter Cindy Uden  
PARAMARIBO – De Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra) heeft begrip voor de maatregelen die de regering maandag heeft genomen als gevolg van de snelle stijging van de Covid-19-besmettingen. Het luchtruim, dat gedeeltelijk was geopend, werd vanaf middernacht gesloten voor commerciële vluchten. Vakantiegangers moeten voorlopig afzien van hun reis. “De gezondheid van de mensen gaat voor en we moeten daarmee rekening houden”, vindt Asra-voorzitter Cindy Uden.
De maatregelen gelden vooralsnog voor één week. “We hopen dat de situatie niet verergert, waardoor het luchtruim weer partieel geopend kan worden”, zegt de voorzitter tegen de Ware Tijd. De Asra werd gisteren, voordat de persconferentie van de regering werd gehouden, op de hoogte gebracht van de nieuwe maatregelen. Er was een meeting met de ministers Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. “De situatie is als ernstig beschrijven en wij moeten daarmee dealen”, aldus Uden.
Zij wijst erop dat de regering vorige week de Asra had meegedeeld dat het luchtruim gedeeltelijk was opengesteld, maar dat het zou worden gesloten mochten de actieve Covid-19-gevallen snel toenemen, zoals nu het geval is. “Eigenlijk hadden we dat verwacht gezien de ontwikkeling in Europa waar er sprake is van een nieuw variant van het coronavirus.”
Voorlopig kunnen slechts essentiële vluchten worden uitgevoerd. Zo kunnen mensen naar Suriname komen voor eerste- en tweedegraadssterfgevallen. Indien personen willen reizen naar bijvoorbeeld Nederland moeten ze toestemming hebben van dat land. “De grenzen van de Europese landen zijn gesloten. Dus, de mensen moeten een gegronde reden hebben”, legt Uden uit.
Reizigers die een ticket hadden gekocht bij de reisagenten en in de komende dagen zouden afreizen, kunnen hun reis verschuiven naar een andere datum. Of ze hun geld terug kunnen krijgen hangt af van het beleid van de vliegmaatschappijen. “Het gaat om een overmachtsituatie”, vindt de Asra-voorzitter.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname