Aruba stelt mondkapje niet langer verplicht voor gevaccineerden

Op Aruba zijn mensen die volledig tegen COVID-19 zijn gevaccineerd per 9 juni niet langer verplicht tot het dragen van een mondkapje. Dat heeft de regering maandag bekendgemaakt. Bedrijven mogen nog steeds een mondkapje in hun zaak verplicht stellen, maar de overheid denkt dat daar weinig gebruik van zal worden gemaakt.
Op maandag werden op het eiland twee nieuwe besmettingen geregistreerd. In totaal waren op die dag 41 Arubanen en elf niet-ingezetenen besmet. Sinds het begin van de crisis zijn 107 coronapatiënten op het eiland overleden. Een van hen was een niet-ingezetene.
Omdat het aantal nieuwe besmettingen al langere tijd klein is, vond de overheid het verantwoord om de maatregelen te versoepelen. Zo is publiek weer toegestaan bij sportwedstrijden. Er geldt nog wel een verbod op dansen.
Verder zijn er minder reisrestricties. Aruba, Curaçao en Bonaire vormen vanaf woensdag een bubbel. Dit betekent dat volledig gevaccineerde reizigers die van het ene naar het andere eiland reizen geen negatieve testuitslag hoeven te laten zien.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald