Arme Surinamers die geschenkpakketten uit NL ontvangen ‘kaalgeplukt’ door douane

– 13/12/20- Financieel zwakke Surinamers die geschenkpakketten van hun familie uit Nederland hebben ontvangen hebben afgelopen weken overdreven veel geld moeten neertellen voor de inklaringskosten.
Dozen werden open gemaakt en douaniers gingen minuscuul na welke levensmiddelen erin waren. Vervolgens werden de prijzen van deze producten die in Nederland worden gehanteerd nagetrokken om zo zeer hoge invoertarieven te bepalen.
Dat zegt althans het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) zaterdag aan .
Het KSVC heeft veel klachten binnen gekregen over deze werkwijze van de Surinaamse douane. Het VrouwenCollectief is van oordeel dat Surinaamse burgers die het al niet breed hebben, kaalgeplukt worden.
“Het is een zeer kwalijke zaak dat de douane arme burgers zo kaalgeplukt. Wij hebben er alle begrip voor dat de overheid extra inkomsten probeert binnen te halen. Maar niet op deze manier. Deze mensen hebben het al moeilijk genoeg en zijn blij als ze een geschenkpakket uit Nederland krijgen”.
“Echter blijft er weinig van de vreugde over wanneer ze bij het ophalen van de dozen geconfronteerd worden met het betalen van hoge bedragen voor het mogen meenemen van hun geschenkpakket”, aldus het VrouwenCollectief.
Het KSVC vraagt aan de overheid om op de meest korte termijn in te grijpen. Er moeten andere instructies gegeven worden aan de douane waarbij meer coulance centraal moet staan.
Foto: Wicked Monday
Het bericht Arme Surinamers die geschenkpakketten uit NL ontvangen ‘kaalgeplukt’ door douane einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron:- Suriname