De verdachte Gregorie R. kwam in beeld nadat hij op 7 meivan dit jaar een iPad en iPhone had gestolen uit een bekend restaurant. Hij had zich toegang verschaft tot het pand door een raam te forceren. Wat Gregorie niet wist, was dat op de iPad een iCloud-account was geïnstalleerd, waardoor opeen gegeven moment foto’s werden gedownload.
Daarbij werden verschillende foto’s van onbekende personen gedownload, evenals een creditcard die op naamstond van een persoon bij wie enkele maanden eerder was ingebroken en waarvan onder andere de creditcard was gestolen. Daarnaast slaagde de aangever erin om via een andere iPad de locatie van zijn gestolen iPad te traceren. Het bleek dat de iPad wekenlang op een adres aan de Goede Verwachting was.
Na analyse van de camerabeelden kwam een man in beeld, die een bekende van de politie bleek te zijn, bekend als Borsoe. Terwijl Borsoe werd opgespoord, meldde de aangever zich op het politiebureau aan en gaf aan dat hij alle meldingen van de iPad op zijn huidige telefoon ontving.
Hij had het vermoeden dat degene bij wie zijn iPad zich bevond, een inbraak had gepleegd op een adres. Na verificatie door de dienstdoende politieambtenaar bleek de informatie van de aangever te kloppen.
Borsoe werd op zijn woonadres aangetroffen en aangehouden, en hij bekende deinbraak in het restaurant te hebben gepleegd. Op hem werd de iPhone aangetroffen. De iPad had hij als onderpand gezet bij een zekere Winston.
Op aanwijzing van Borsoe werd het adres van deze Winston aangedaan. Na confrontatie gaf Winston de iPad terug. Winston verklaarde dat Borsoe de iPad als onderpand had gegeven en daarvoor SRD 4000 had ontvangen.Hij wist niet dat de iPad van diefstal afkomstig was.
Borsoe ontkende de inbraak te hebben gepleegd op eenadres aan de Ethaanstraat, waarvan de eigenaar van het restaurant reeds melding had gemaakt. Hij gaf aan niet te weten hoe de iPhone op dat adres was gelokaliseerd, aangezien hij zich thuis bevond. De verdachte weigerde zijn verhoor te lezen en te ondertekenen.
De officier van justitie kwam tot de conclusie dat Borsoe zich schuldig had gemaakt aan beide feiten en eiste een gevangenisstraf van tien maanden onvoorwaardelijk, evenals zijn gevangenhouding. De kantonrechter week echter af van de eis en legde een gevangenisstraf van zes maanden voorwaardelijk op. Gebleken is dat de verdachte al meerdere keren was veroordeeld en een maand vóór de inbraak in vrijheid was gesteld.
De rechter hield de verdachte Borsoe voor dat geen geld hebben geen reden is om inbraken te plegen, omdat daardoor slachtoffers in grote problemen raken.
- ‘Souvenons-nous pour construire l’avenir’ (Laten we ons her…..
- Regenachtig in de ochtend, later onweersbuien..
- Perscentrum van het kabinet vernieuwd voor SRD 12 miljoen..
- Achtste IMF-review succesvol afgerond..
- Nickerie sluit jaar af met tal van activiteiten..
- ‘Achterstallige jaarverslagen SZF vóór 25 mei publicere…..
- Franse oud-president Sarkozy definitief veroordeeld voor co…..
- Iwan Herman Uiterloo (85) Den Haag 13-12-2024..
- VN herziet groei economieën Latijns-Amerika en Caribisch ge…..
- Minister LVV: goed jaar geweest voor de landbouwsector..
- Meteodienst: Zware onweersbuien met mogelijk wateroverlast..
- Voorstel voor nieuw waarborgsom nog verder omlaag..
- Raghoebarsing: ‘mijn beleefdheid is geen teken van zwakte, …..
- Column: Opleiding cruciaal..
- Aanknooppunt regering en media terug naar vernieuwd perscen…..
- Opnieuw winkels gesloten door ECD..
- Meer dan SRD 1 miljoen aan boetes geïnd door EZ..
- Sudhar sluit 2024 af als koploper in Troefcallbond..
- SREM viert kerst- en jaarafsluiting met ex-militairen Nicke…..
- Minister Nurmohamed: ‘Ik los al die shitproblemen van Bouva…..
- BOG krijgt na 100 jaar nieuw gebouw..