Apai jaartje langer bij WConnection

08/08/2020 16:04 – Marinio Balsemhof
Dimitri Apai met de kampioenstrofee na het winnen van de FA Cup in 2017. Hij scoorde één goal in de 3-1 zege. : FB Dimitri Apai  
PARAMARIBO – Dimitri Apai blijft een jaar langer op Trinidad en Tobago voetballen. De Surinaamse aanvaller staat op het punt zijn contract te verlengen bij WConnection, met wie hij het afgelopen seizoen op de vierde plek eindigde. “Ik wacht gewoon op het moment om mijn contract te tekenen”, zegt hij vanuit het eiland tegen de Ware Tijd.
Apai geeft aan dat er onlangs een vruchtbaar gesprek is geweest met de leiding van de club. Er is daarbij afgesproken dat er met één jaar wordt verlengd. Volgens de tengere spits was de mogelijkheid om meerdere jaren eraan vast te plakken, maar dat hij niet daarvoor ging omdat hij zijn blikken heeft gericht op een grotere competitie. “Ik moet naar het volgende niveau. Ergens anders dan hier. Een sterkere en betere competitie”, zegt hij zelfverzekerd. Welk land het wordt kan de Surinaamse international nog niet aangeven. Dat laat hij over aan zijn zaakwaarnemer. “Wat ik weet is dat ik sowieso niet langer dan een jaar hier wil blijven voetballen.”
Apai, die een belangrijke rol had in de nationale voetbalselectie van Suriname die zich kwalificeerde voor de Concacaf Gold Cup, zegt dat het nu wachten is op het moment van ondertekening en de herstart van de trainingen. De Trinidadianen willen in september starten met de competitie, dus verwacht hij dat het niet al te lang duurt voordat zijn club de draad oppakt. Hij verduidelijkt dat het geen hervatting wordt van de gestopte competitie, maar een totaal nieuw seizoen. Omdat Defense Force met nog vier speelronden te gaan slechts één punt nodig had om kampioen te worden, werd deze ploeg door de Trinidadiaanse Voetbalbond uitgeroepen tot de beste. Dat besluit werd niet met gejuich ontvangen door WConnection, dat op de vierde plek stond, wat niet goed was voor Concacaf-clubvoetbal. “Wij hadden echter de beste kansen, omdat wij twee wedstrijden minder hadden gespeeld dan de andere ploegen”, aldus Apai.
  Tweet 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname