Apache start met 4e exploratie bij Keskesi-put

Apache Corporation zei maandag dat het boorschip Noble Sam Croft zijn activiteiten is begonnen bij de Keskesi East-1 exploratiebron, ongeveer 14 kilometer (9 mijl) ten zuidoosten van Sapakara West-1, waar het bedrijf zijn tweede ontdekking voor de kust van Suriname had gedaan. De Keskesi-put zal de bovenste Krijt-doelen testen in het Campanien en Santoniaan. Bij het verstrekken van een update van de technische evaluatie van Kwaskwasi-1, zijn derde ontdekking voor de kust van Suriname, heeft de Noble Sam Croft sindsdien reservoir- en andere technische gegevens in de Santonian verzameld.
Apache gaf aan, dat het in staat was om met succes roterende zijwandkernen op te halen, maar niet in staat was om representatieve vloeistofmonsters uit het reservoir te verzamelen vanwege omstandigheden die werden veroorzaakt door cementeerbewerkingen, die nodig waren om de verhoogde druk onder de basis van de Santonische formatie te verminderen. “Koolwaterstofshows werden waargenomen in de Santonian-reservoirs en de resultaten van de evaluatie van de formatie wijzen op de aanwezigheid van olie”, zei Apache.
Zoals eerder aangekondigd, ontdekte Kwaskwasi-1 koolwaterstoffen in meerdere gestapelde doelen in de intervallen van Campania en Santonia in het boven Krijt.
De put trof 278 meter (912 voet) netto olie en vluchtige olie / gascondensaat betalen. Het ondieperere Campaniaanse interval bevat 63 meter (207 voet) netto olieloon en 86 meter (282 voet) netto vluchtige olie / gascondensaatbetaling. Het Santonian-interval bevat 129 meter (423 voet) nettoloon. Vloeistofmonsters uit de Campaniaan bevestigden de aanwezigheid van olie met API-dichtheid tussen 34 en 43 graden. Apache heeft een belang van 50 procent in Block 58 en zal de operator blijven tot de voltooiing van de Keskesi-put. Total S.A. heeft de resterende 50 procent van het werkbelang. (Bron: oilnow.gy)
The post Apache start met 4e exploratie bij Keskesi-put appeared first on DE WEST. ………… (De West)

Lees verder

Bron: De West Suriname