Amoksi: Optreden politie verdient geen schoonheidsprijs

Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie erkent dat het optreden van de politie op Phagwadag geen schoonheidsprijs verdient. Hij merkte dinsdagavond in De Nationale Assemblee op dat het moeilijk was om de mensen bij Waka Pasi in toom te houden. In de toekomst moet dit worden voorkomen.

Diverse Assembleeleden hadden kritiek geleverd op het uit de hand lopen van de situatie. Honderden mensen waren toegestroomd naar de binnenstad, waarbij de Covid-maatregelen niet in acht zijn genomen. Gevraagd werd aan de regering waarom de politie niet preventief heeft opgetreden. De minister zei rapportage te hebben gekregen van de korpsleiding. Er was vanuit de regering opgeroepen om in huiselijke sfeer de Phagwadag door te brengen.

De bewindsman zei dat er op gerekend was dat het publiek zou luisteren, maar dat is niet gebeurd. Om half zes was er een toestroom van mensen. Het korps moet in de toekomst preventief optreden. Alle bewegingen moeten in de gaten worden gehouden. De situatie is uit de hand gelopen. Er is opdracht gegeven om in zulke gevallen de nodige maatregelen te treffen om dat calamiteit te breken. Er zullen in de Raad van Ministers vandaag besloten worden welke maatregelen er getroffen zullen worden opdat zulke situaties niet meer voorkomen.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com