Amerikaanse minister Pompeo ook naar Suriname

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, brengt behalve aan Guyana ook een bezoek aan Suriname. Deze mededeling deed minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.
Pompeo bezoekt volgende week Guyana waar hij een ontmoeting zal hebben met de Guyanese president Irfaan Ali. Met Guyana zal Pompeo een aantal overeenkomsten sluiten.
De komst van Pompeo aan Suriname is voor minister Ramdin een belangrijke mijlpaal. In 2007 was de Amerikaanse minister van Defensie, Robert Gates, voor een kort bezoek in Suriname. President Ronald Venetiaan bezocht in 1992 president George H.W. Bush in het Witte Huis.
Pompeo drong eerder aan op een democratische overgang na de verkiezingen van 25 mei in Suriname. Hij bracht na de inauguratie van president Chan Santokhi de felicitaties over van de Amerikaanse president Donald Trump voor zijn installatie als de nieuwe president van de Republiek Suriname.
De Verenigde Staten zijn bereid Suriname te ondersteunen bij het vinden van passende oplossingen voor het schuldenvraagstuk bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en het verder zoeken naar noodzakelijke ontwikkelingsfondsen bij de multilaterale banken zoals de International Development Bank (IDB) en de Wereldbank.
Ramdin zei dat deze week bekend zal worden gemaakt hoe de agenda van Pompeo’s bezoek eruit zal zien.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald