Alleyne: “Handel krijgt ruimte om volk uit te knijpen”

De regering heeft niet de juiste weg gekozen om aan extra middelen te komen. Met de verhoging van de brandstofprijs pikt de overheid niet alleen een graantje mee, maar er is ook ruimte gecreëerd voor de handel om het volk weer uit te knijpen. Tot deze conclusie komt de voorzitter van de Consumentenkring, Albert Alleyne, over de verhoging van de brandstofprijs.
In gesprek met Suriname Herald zegt hij dat het vaak voorkomt dat wanneer de benzineprijs verhoogd wordt, er misbruik wordt gemaakt van de situatie. “Procentueel heeft de prijs niet zoveel invloed op de prijs van producten, maar toch verhoogd men de prijzen in de handel,” zegt de Consumentenkring-voorzitter.
Albert Alleyne
Juiste werkwijzeHij begrijpt wel dat er maatregelen getroffen moeten worden en dat de economie weer hersteld moet worden, maar zaken moeten niet als verrassing doorgevoerd worden. Deze wijze van maatregelen treffen is nadelig voor de consument.
“Ik had verwacht dat men eerst de koers zou aanpakken en een controlemechanisme op de koers zou instellen zodat wanneer er maatregelen macro-economisch getroffen worden, er geen ruimte is voor speculanten om het volk verder uit te knijpen,” zegt Alleyne.
Zijn bezorgdheid ligt in het feit dat prijzen niet evenredig verhoogd worden. Het controlemechanisme dat ontbreekt op de prijzen en de koers, verergert de hele situatie, haalt hij verder aan. Hij roept de regering op om noodzakelijke maatregelen goed door te communiceren met de samenleving en de zaken die in place gezet moeten worden, eerst aan te pakken.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald