Ali uit Paramaribo: mijn ouders moesten mij nooit laten besnijden, het is barbaars en zinloos

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- “Mijn ouders hebben een zeer grote fout gemaakt om mij te laten besnijden toen ik een klein jongetje was”.
“Het is helemaal verkeerd want de gevolgen zijn voor mij beslist niet goed. Ik wil daarom alle ouders vragen om het besnijden van hun jongens te heroverwegen. U doet uw kind hiermee alleen maar kwaad. Het is barbaars en zinloos”, zegt de 32- jarige Ali uit Paramaribo aan GFC Nieuws.
Hij heeft al jaren te kampen met complicaties. Onder meer heeft hij soms moeite met plassen omdat zijn plasbuis aan vernauwingen onderhevig is.
Volgens experts heeft ruim 20 procent mannen die zijn besneden dergelijke klachten. De oorzaak hiervan is dat de ontblote eikel frequent tegen het ondergoed schuurt, verhoornt en de opening van de plasbuis geleidelijk een beetje dichtslibt.
Urologen zien ook vaker problemen met het niet kunnen inhouden van de plas bij besneden jongetjes. Ook het plassen in de broek komt in deze groep frequenter voor.
SEKSUELE PROBLEMEN
In 2011 deden Europese wetenschappers onderzoek naar het seksleven van meer dan 5000 mannen die wel en niet waren besneden. De conclusie: mannen die in hun jeugd zijn besneden hebben veel vaker problemen met het krijgen van een orgasme, net als hun partners. Koppels hadden bovendien meer pijnklachten en na afloop een minder bevredigend gevoel.
Het bericht Ali uit Paramaribo: mijn ouders moesten mij nooit laten besnijden, het is barbaars en zinloos einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron: GFC Suriname