Alertheid burgers leidt tot aanhouding verdachten

De 56-jarige R.M. en de 53-jarige C.H. zijn door de wetsdienaren van het politiebureau Flora op 16 november opgespoord en aangehouden. Drie mannen, waaronder R.M. en C.H., waren in de vroege ochtend van 16 november aan de Floralaan in het ressort Flora bezig goederen in te laden in een voertuig. Oplettende burgers, die het vermoeden hadden dat het om dieven ging, schakelden de politie in.
De wetsdienaren deden voor onderzoek de locatie aan, waardoor twee personen op verdenking van diefstal in de kraag zijn gevat. De derde man zag kans te ontvluchten. Op de twee verdachten werden drie koplampen, zes zakken tegels, een aluminium ladder en dievenijzer aangetroffen en in beslag genomen. Aangezien R.M. en C.H. de herkomst van de goederen niet konden verklaren, bestaat het vermoeden dat deze van diefstal afkomstig moeten zijn.
Hangende het onderzoek is het duo na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige kompaan wordt gewerkt. Het voertuig waarmee vermoedelijk het strafbaar feit is gepleegd, is eveneens in beslag genomen.
Eventuele benadeelden of eigenaren van bovengenoemde goederen, worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie van het bureau Flora voor het doen van aangifte.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald