Alarmerende COVID-situatie in Erowarte; “Mensen staan op het punt te sterven”

Vele gezinnen in het dorp Erowarte in het district Marowijne zijn besmet geraakt met het COVID-19-virus. NDP-parlementariër Claudie Sabajo heeft de alarmbel geluid voor de situatie in het dorp. Ze vraagt de regering om zo snel als mogelijk de bewoners te voorzien van voeding, medicamenten en andere zaken die ze nodig hebben.
Ze merkte op dat ze vele keren gevraagd heeft als de grens te Marowijne is gesloten, maar ze heeft altijd het gevoel gehad dat dit niet serieus wordt genomen. Dat er besmettingen zijn in Erowarte is een duidelijk bewijs daarvan. Zelf heeft ze een onderhoud gehad met vicepresident Ronnie Brunswijk en de districtscommissaris van Marowijne over de alarmerende situatie in het dorp.
De parlementariër geeft in het parlement aan dat de situatie triest te noemen is. “Mensen staan op het punt te sterven aan dat COVID-19-virus.” Ze legt uit dat naast de besmettingen de bewoners van Erowarte en andere dorpen in Marowijne geen uitweg hebben omdat ze afhankelijk zijn van de hossel om rond te komen.
Als de dagloners de straat niet opgaan, kunnen ze niets op tafel zetten om te eten. “Zeker twee, drie dagen hebben de kinderen daar niet gegeten”, zegt ze om de ernst van de situatie te benadrukken.
Vanwege de vele besmettingen in Marowijne doet de parlementariër een verzoek aan het ministerie van Volksgezondheid om te overwegen hoe het Streekziekenhuis Marwina ingezet kan worden voor de opvang van coronapatiënten. Door het Marwina ziekenhuis in te zetten kan de druk op de ziekenhuizen in de stad verminderd worden. Het is ook een tegemoetkoming naar de mensen uit het gebied omdat ze niet graag uit hun comfortgebied gaan.
Sabajo doet eveneens een beroep op de minister van Justitie en Politie om alles in het werk te stellen en in te grijpen bij de grens van Marowijne.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald