Akiemboto stapt uit NDP

04/01/2021 14:18 – Gilliamo Orban

Sergio Akiemboto (m) wordt met veel fanfare binnengehaald tijdens een feestvergadering van de NDP in Brokopondo. De lijsttrekker is uit de partij gestapt. :  
PARAMARIBO – Sergio Akiemboto is uit de Nationale Democratische Partij gestapt. Woordvoerder Ricardo Panka bevestigt tegenover de Ware Tijd dat het hoofdbestuur maandag de brief heeft ontvangen waarin Akiemboto zijn lidmaatschap opzegt. Hij trad in 2000 toe tot de partij.
“Geen prettig nieuws”, beaamt Panka. Hij wijst erop dat Akiemboto prominent lid is geweest van de partij. Volgens de woordvoerder heeft Akiemboto “privéredenen” opgegeven voor zijn besluit. Akiemboto is van 2011 tot en met 2019 directeur geweest van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco. In 2019 werd hij minister van Natuurlijke Hulpbronnen.
Op 25 mei werd hij gekozen als parlementariër van de NDP in kiesdistrict Brokopondo. Intussen is bekend dat Akiemboto ook hetzelfde zal doen. Tweede en derde op de NDP-lijst van Brokopondo op 25 mei stonden Wilsientje van Emden (462 stemmen) en Gregory van der Kamp (163 stemmen).
Op 30 juli 2020 stapte André Misiekaba, toen nog ondervoorzitter tevens fractieleider van de NDP, uit de partij. Zijn vertrek werd door onder anderen voorzitter Desi Bouterse, Jennifer Geerlings-Simons en Rachied Doekhie “een groot verlies” genoemd voor de partij. Misiekaba, die op 25 mei was gekozen als parlementariër, stond zijn DNA-plek af. Zijn plaats werd ingenomen door Tashana Lösche.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname