Agressieve zoon vast voor bedreiging en mishandeling moeder

De 33-jarige Fabian F. is op 26 mei door de politie van Latour op zijn woonadres te Ephraimzegen opgespoord en aangehouden. Op 11 mei heeft hij zijn broer en moeder met de dood bedreigd. Hij bracht zijn 66-jarige moeder enkele vuistslagen toe op haar hoofd.
De broer, van wie Fabian drie maanden terug twee mobiele telefoontoestellen had weggenomen, legde dit ontoelaatbare gedrag van zijn jongere broer met een mobiele telefoon vast. De bejaarde vrouw deed op 12 mei aangifte van deze mishandeling bij de politie. Echter wenste zij medisch niet te worden behandeld. De verdachte werd opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven.
Fabian bezocht zijn moeder op 24 mei en vroeg haar naar geld. Toen de vrouw hem aangaf geen geld te hebben, nam hij SRD 30 weg uit haar tas. Hierna bedreigde hij haar te zullen doden en de woning in brand te zullen steken. De driftkop pakte vervolgens een bezemstok en sloeg zijn moeder daarmee.
De vrouw liep letsels op en moest medisch worden behandeld. Voor aankomst van de politie had de verdachte de plek verlaten. Het is de wetsdienaren op 26 mei gelukt om de driftkop aan te houden. De bezemstok is in beslag genomen, meldt de afdeling Public Relations van de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Fabian door de politie in verzekering gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald