Aflegvereniging Ave Patricia viert tweejarig bestaan met Hoop voor kinderen

De aflegvereniging Ave Patricia heeft haar tweejarig bestaan, op 10 oktober, herdacht met de bewoners van Hoop voor kinderen. Op deze bijzondere dag voor de vereniging hebben de kinderen een maaltijd gekregen.
“Het is nodig om de mensen om ons heen te blijven gedenken en te helpen waar nodig. Niet eenieder kan dagelijks voor een bordje eten zorgen, maar degene die dat wel kunnen mogen best wel anderen gedenken die dat niet hebben,” zegt voorzitter Ingrid Braam-Madari. Dit is een van de vele sociale projecten die de vereniging zal uitvoeren.
Het afleggen is jaren terug begonnen bij één van de oprichters van de vereniging. Het voornaamste doel is om de medemens te dienen met een rein en oprecht hart. Ook het afleggen wil de vereniging uit de taboesfeer halen.
Afleggen betekent je niet alleen bekommeren over een overleden persoon, maar ook het begeleiden van de familie behoort tot een belangrijke taak van een aflegvereniging. Met het sociale karakter dat de viering van de verjaardag heeft, wil Ave Patricia de samenleving erop wijzen om elkaar te helpen in moeilijke en minder moeilijke tijden.