Adviseur coördinatieteam NDP Boven-Suriname verlaat partij

De adviseur van het coördinatieteam van de Nationale Democratische Partij (NDP), Reginald Conthino Finisie, in Boven-Suriname, heeft de paarse partij verlaten. Suriname Herald heeft de hand weten te leggen op de brief die hij afgelopen woensdag persoonlijk heeft gebracht naar de voorzitter van de NDP en oud-president Desi Bouterse.
Hij was in 2018 toegetreden tot de NDP. Zijn vorige politiek huis was de ABOP. Reginald Finisie is de zoon van gewezen districtscommissaris van Brokopondo Frederik Finisie, die ook NDP-parlementariër was.
Reginald Finisie heeft de NDP de rug toegekeerd omdat hij zich niet meer terug kan vinden in de besluiten die genomen worden. “Kijk tijdens de propaganda van de verkiezingen van mei 2020 is de coördinator van Boven-Suriname gewoon aan de kant gezet en alles ging via de lijsttrekker. Ik heb nooit zo gewerkt en zo kan ik niet verder. Geen evaluatie tot nu toe. Schulden die nog betaald moeten worden. Ik zet de partij niet tot schande want wang preti peh i njang i nom spitie na ini. Maar deze zaken zijn storend,” zegt Finisie in gesprek met Suriname Herald.

Slechte communicatieHij zegt dat hij een grote groep NDP’ers uit Brokopondo en Boven-Suriname met zich meeneemt. De mensen zijn volgens hem ook teleurgesteld in de NDP. “Ik had als wens dat het internaat van Atjoni afgebouwd zou worden, dat zelf is niet gedaan. De partij heeft voor het eerst haar zetel verloren in Boven-Suriname. Dit door slechte communicatie en verkeerde voordrachten,” geeft hij verder aan.
Hij sluit niet uit als hij naar zijn oude partij ABOP teruggaat of naar een andere politieke partij. “Ik blijf voorlopig in mijn platform om te kijken waar ik mijn politieke krachten weer kan geven,” zegt hij tot slot.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald