Activist Piqué: slechtste regering ooit; tijd voor een zakenkabinet

Activist Sibrano Piqué vindt dat de tijd van vreedzame betogingen voorbij is. Piqué kondigt op zijn Facebookpagina aan dat hij op 7 april de straat opgaat om te protesteren tegen het beleid van de regering-Santokhi. Piqué zegt dat de regering-Santokhi de slechtste regering ooit is in de Surinaamse geschiedenis. Het is nu tijd voor een zakenkabinet, schrijft Piqué op Facebook.
“Genoeg is genoeg. Regering: ik/wij kunnen niet meer aanzien hoe dit land ten onder gaat. Eerlijk is eerlijk. Ergens diep binnen ondanks ik geen fan ben van Chan, had ik toch ergens gehoopt op beter bestuur. Een betere beleidsvoering, niks is minder waar. Regering: jullie kunnen het werk niet in jullie eentje doen. Het is meer een family and friends affaire.”
ZakenkabinetPiqué vindt het nu tijd voor een zakenkabinet. “Wij zeggen ons vertrouwen op in de slechtste regering ooit in de Surinaamse geschiedenis. Geen tijd voor petities, geen ruimte meer voor dialoog, geen tijd voor nieuwe afspraken”, zegt de activist.
De verruwing en toename van de criminaliteit, jeugdprostitutie, dodelijke prijzen voor levensmiddelen, werkloosheid, zelfdoding, trauma, verlammingen, verzieking, relatiebreuk, bandenloosheid en stress zijn zaken waar Piqué zich onder andere zorgen overmaakt.
“We worden massaal in het nou gedreven vandaar die rare sprongen. Mocht het zo doorgaan, vrees ik het ergste voor Suriname en dit jaar al. Strei de strei wi no sa frede. Gado de wi fesi mang. Heri libi te na dede.”
Bij een eerdere protestactie liep Piqué een armfractuur op toen hij werd afgevoerd naar het politiebureau. De regering is volgens Piqué niet bezig met het volk, maar met zichzelf en met campagnevoering. Deze regering haalt 2025 niet, zei de activist eerder aan Suriname Herald.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald