Activist Piqué: “Regering heeft niet gedaan wat ze heeft beloofd”

De activist Sibrano Piqué heeft gisteren een petitie met zorgpunten aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee. De activist die met een menigte naar het Vlaggenplein trok had geen toestemming om te protesteren. De vergunning die Piqué had aangevraagd was afgewezen.
De politie die goed vertegenwoordigd was vroeg aan Piqué om de COVID-19-maatregelen in acht te nemen. Indien dat niet zou gebeuren zou de politie genoodzaakt zijn om op te treden.

Assembleevoorzitter neemt de petitie van Piqué in ontvangst. Foto: Anthony Jankie

De actievoerders zijn tegen het beleid van president Chan Santokhi. Volgens hun is het leven veel duurder geworden. “We hebben het erg moeilijk in het land. We kunnen het hoofd niet meer boven water houden”, geven ze aan.
De wisselkoers voor de US-dollar is te hoog en de gang naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is voor hun geen goede zaak. Ze zien ook graag dat de ambtenaren uitbetaald worden.
Ook zien ze nog geen verandering na al de beloften die de regering heeft gedaan. “Un neh sjie no wang move fu deng mang. Fouten die we hebben gemaakt in het verleden wil ik niet meer maken.”
Volgens Piqué is er een vreedzame actie gevoerd.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald