Actievoerende werknemers Surpost informeren vp Brunswijk over wantoestanden

Werknemers van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) hebben hun beklag over de wantoestanden binnen het bedrijf gedaan bij vicepresident (vp) Ronny Brunswijk. Al jaren botert het niet tussen de directeur en de werknemers. De arbeiders zijn de houding van de directeur, John Power, zat. Al maanden wordt er geld van personen die in beraad zijn ingehouden.
Sommige arbeiders ontvangen zelf een bedrag SRD 40 aan het einde van de maand als loon en dit is geen goede zaak, zegt bondsvoorzitter Walter Uiterloo in gesprek met Suriname Herald. Er wordt ‘no work no pay’ toegepast op de arbeiders, terwijl zij wel recht hebben om een prikactie te voeren wanneer zaken niet goed gaan.
Bij de ontmoeting met de vp hebben zij een aantal punten die in de petitie zijn opgenomen voorgelezen. Drie van de punten waarvoor er dringend aandacht gevraagd wordt is de ‘no work no pay’ die wordt toegepast op de arbeiders, de uitbetaling van de gratificatie en het vertrek van de directeur. “We leven in een dure tijd om arbeiders naar huis te sturen met een SRD 40 of 60. We zien het niet meer zitten met deze directeur,” voert Uiterloo aan.
De directeur heeft ‘no work no pay’ toegepast, omdat de arbeiders in juni een week prikactie hadden. In de maand juni hebben de mensen geen loon ontvangen en dat is geen goede manier van omgaan met het personeel. “We willen deze directeur niet meer, die man zit al vanaf 1998 aan als directeur en is al 73 jaar oud. We hadden al de aandacht hiervoor gevraagd van de vorige regering, maar er is niets aan gedaan. Waarom moet een gepensioneerde zolang aanzitten als directeur om jonge personeelsleden te pesten. Het personeel ziet hem liever gaan,” merkt Uiterloo op.
Enkele afdelingen hebben van de bond dispensatie gekregen. Volgens de arbeiders heeft Brunswijk ze beloofd een verandering te brengen in de situatie bij het postbedrijf. Nog deze week zal hij er werk van maken.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald