Actievoerende artiesten willen optredens met protocollen

“We hebben maanden gewerkt aan de protocollen voor outdoor events, deze zijn daarna goedgekeurd door de overheid, We hebben outdoor events en gewoon op een dag krijgen we te horen dat niets meer doorgaat. Dit is onacceptabel,” zegt Cyrano Davis van Amba & Okasi Events, één van de trekkers van de groep die vandaag haar stem heeft laten horen over de aangekondigde maatregelen van de overheid.
Vanwege het stijgende aantal positieve coronagevallen, heeft de regering besloten om onder andere geen vergunning te verlenen aan organisatoren van outdoor events. “De protocollen zijn goedgekeurd. Waarom kunnen ze niet gehanteerd worden. Wanneer er meer besmettingen plaatsvinden grijpt men direct naar de entertainmentsector alsof wij voor die gevallen zorgen, terwijl de Centrale Markt, kerken, transportsector, casino enzovoorts, gewoon doorgaan met hun activiteiten,” zegt Davis.
Geplande evenementen en optredensDe actievoerende artiesten geven tijdens hun protest op de parkeerplaats van TBL Cinemas aan, dat ze ook financiële verplichtingen hebben. “We hebben negen maanden niets kunnen doen. Niemand die naar ons omkijkt. Geen enkele tegemoetkoming van de overheid. U begrijpt dat het niet zo makkelijk is voor ons,” zegt de populaire artiest Dino Cantenburg meer bekend als Damaru.
Volgens hem hebben ze geïnvesteerd in activiteiten naar het nieuwe jaar toe. Ook hebben mensen voorschotten betaald voor optredens. Hij hoopt dat de regering een wijs besluit zal nemen.
Intussen heeft de regering de voorzitter van het Platform ter bevordering van Entertainment, Cultuur en Kunst (PECS) uitgenodigd voor een gesprek. De artiesten geven aan af te wachten op het resultaat van het gesprek. “Aan de hand van het resultaat zullen we nagaan welke vervolgstappen wij zullen nemen,” zegt Davis.
PolitiekBenadrukt wordt dat het niet om een politieke actie gaat. “Wij zijn hier om op te komen voor onze belangen. Wij willen geld verdienen om te kunnen overleven in deze moeilijke tijd,” zegt Damaru.
Tussen de artiesten was ook ABOP-parlementariër Edward Belfort. In gesprek met de artiesten geeft hij aan dat hij de situatie begrijp. “Ik wil van de regering weten waarom ze de protocollen die goedgekeurd zijn nu niet willen hanteren. Ik ben van het volk. Ik ben geen futuboi van geen enkele regering. Als zaken niet goed gaan, dan zal ik dat altijd aankaarten,” zegt Belfort.
De opkomst van de actie was redelijk. Artiesten, show promoters en organisaties waren goed vertegenwoordigd.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald