Actievoerders teleurgesteld

De actievoerders die gisteren naar het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) zijn gelopen, werden niet ontvangen door voorzitter Marinus Bee. Volgens Sibrano Piqué, die door veiligheidsmannen naar binnen werd geroepen, kan de voorzitter pas maandag een afvaardiging van de groep ontvangen. Deze mededeling, is echter niet in goede aarde gevallen bij de demonstranten die toch ontvangen wilden worden.
De groep zou in eerste instantie naar de woning gaan van de assembleevoorzitter toen zij te horen kregen, dat hij richting het parlement kwam. Ze waren al bussen ingestapt richting het huis van de parlementsvoorzitter. Er is op het Vlaggenplein rustig gewacht op Bee, om uren daarna toch te vernemen dat hij hun niet zou kunnen ontvangen. De groep zong het volkslied en verliet de plek.
“Mundeh un d’e dja baka, un no e offer gi no wan beleidsmaker moro. A man taki dat a no man ontvang unu tide, munde w’o luku ef’ a hor unu voor de gek baka. W’e kon wakti baka, want unu na libisma lek’ en. Dat jullie hier zijn mi breti,” zei Piqué die de aanwezigen toesprak nadat hij de mededeling van de veiligheidsmannen had gekregen dat de voorzitter ze pas maandag kan ontvangen.
“Neem je tong mee naar huis, dyugudyugu no man jepi Sranan, verwijt ooktu niet, rancune ook niet en verdeeldheid nog minder. We gaan het samen moeten doen. Ik ben moe van de verwijten richting Bouta en ook hetzelfde richting Chan. Deze regering is niet gezegend. Het eerste dat de huidige president zou aanpakken is corruptie en hij heeft integendeel bewezen hoe je corruptie kan voeden,” zei Piqué.
De bedoeling van de actie is om druk uit te oefenen op de regering en de zaak draaglijker te maken voor de samenleving. Voor Piqué maakt het dan niet uit wie aan de macht is. De actie gaat maandag door.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald