De actiegroep van de Organisatie voor Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) doet een dringend beroep op de regering om met een oplossing te komen voor de betalingsachterstanden aan bus- en boothouders. Ondanks meerdere inspanningen om tot een oplossing te komen voor de ernstige betalingsachterstanden en de daarmee gepaard gaande uitdagingen, blijven concrete maatregelen uit, zegt Jerrel Banai, voorzitter van de actiegroep OBS, aan Suriname suriname.
Banai geeft aan dat er meerdere keren correspondentie is gestuurd naar de directeur van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), Fariyal Renfurm en minister Uraiqit Ramsaran van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Ook werd er een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk en assembleevoorzitter Marinus Bee.
De huidige sociaaleconomische situatie, gecombineerd met de inmiddels zes maanden achterstallige betalingen voor geleverde diensten, brengt de sector in ernstige financiële problemen. Bovendien zijn de verschuldigde vergoedingen voor het vervoer van medisch personeel tijdens de covid-19-periode (april 2020 – december 2021) tot op heden niet voldaan, voegt Banai eraan toe.
De actiegroepvoorzitter legt verder uit dat de sector door deze situatie over onvoldoende middelen beschikt voor regulier onderhoud van de vaartuigen en voertuigen, waardoor de veiligheid en contractuele verplichtingen onder druk komen te staan. De aanhoudende stijging van de kosten voor brandstof, levensonderhoud en onderdelen verergert deze problemen verder. Veel ondernemers zijn genoodzaakt om kredieten af te sluiten zonder een gegarandeerde terugbetalingsregeling, wat hun financiële situatie nog verder verslechtert.
Deze factoren en knelpunten leiden ertoe dat er nauwelijks middelen overblijven voor regulier onderhoud van bussen en boten, waardoor het moeilijk wordt om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en contractvoorwaarden. De verhoogde prijzen van benzine, levensmiddelen, onderdelen en andere uitgaven maken het voor bus- en boothouders uiterst moeilijk om te voorzien in hun eigen onderhoud en dat van hun gezinnen.
Gezien de ernst van de situatie doet de actiegroep een dringend beroep op de regering om concrete maatregelen te nemen. Banai benadrukt dat bus- en boothouders tijdig en maandelijks moeten worden uitbetaald voor de geleverde diensten. Daarnaast wijst hij op de noodzaak om de toegezegde brandstofcompensatie van november 2022 uit te betalen. Ook pleit hij voor het vaststellen van een duidelijke betalingstermijn en de uitbetaling van alle nog openstaande achterstallige betalingen. Tot slot dringt hij aan op de uitbetaling van de gelden voor het transport van covid-zorgpersoneel over de periode 2020-2021.
- Saamaka Krutu naar aanleiding van excuses slavernijverleden..
- Werkgevers die in strijd met zwangerschapsverlof handelen, …..
- U19-volleybalsters SVV 1 tonen klasse tegen Condor..
- Politie verricht 614 aanhoudingen afgelopen maand..
- Drastische verhoging stroomtarieven per januari zorgt voor …..
- Cultureel aspect ook rode draad tijdens IBC-conferentie..
- LOAD SHEDDING IN VERSCHILLENDE BUURTEN?..
- Nieuw bij de verkiezingen: stemhokken van pvc en de stembus…..
- Politiekapel KPS vervolgt muzieklessen aan kinderen in kans…..
- VSB zal dialoog met Afreximbank voortzetten..
- Vertrekkende Indonesische ambassadeur blikt tevreden terug..
- 614 aanhoudingen verricht in januari 2025..
- Ashiana: Veel misverstanden en speculaties doen de ronde..
- Transparante regelgeving essentieel voor duurzame energie-i…..
- LatinFinance roept Suriname uit tot ‘Sovereign Restructurin…..
- Het falen van Volksgezondheid (2)..
- Verworvenheden (2B)..
- Maya Parbhoe: grootse plannen, grote vragen..
- Surinaamse militairen en politieagenten getraind in Franse …..
- Suriname op weg naar WHO certificering malaria..
- Korps Politie Suriname: 614 aanhoudingen verricht in januar…..