Actie AZP niet opgeschort

09/12/2020 08:39 – Aidy Pinas-Agodeba

Personeel van AZP in augustus bij het indienen van een petitie. :  
PARAMARIBO – De personeelsbond van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) blijft voor een groot deel in (sitdown)actie. Een deel van de medewerkers heeft dispensatie van het bestuur om te werken, zodat patiënten niet al te veel de dupe worden.
De actie is maandagmiddag om één uur begonnen. Een gesprek met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft niet geleid tot werkhervatting. Er is ook gesproken met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Woensdag wordt het personeel ingelicht en zal besloten worden wat verder moet gebeuren.
Ontevredenheid over drie zaken deed het personeel besluiten in actie te gaan. Een eis van het personeel was dat de door de regering toegezegde bonus van SRD 300 per persoon zou worden uitbetaald. De storting heeft intussen plaatsgevonden en sommige medewerkers hadden gisteren het geld al op de rekening. Voor anderen kan het nog enkele dagen duren vanwege de verwerking door hun bank.
Een tweede eis was dat met de AZP-directie zou worden gesproken over een wensenpakket, waaronder vallen de medische voorziening, kledings- en vervoerstoelage. Echter, die ontmoeting kon niet zonder toestemming van de minister van Volksgezondheid. Daarvoor is intussen groen licht gegeven door de bewindsman, maar de bond eist dat de lopende afspraken tussen werkgever en personeel worden nagekomen. Om die reden is besloten in actie te blijven. Een ander wrijfpunt is de toegezegde tegemoetkoming voor het totale zorgpersoneel. De afspraak was dat er met de minister zou worden onderhandeld hierover, maar dat is niet gebeurd.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname