Actie aspirant-agenten gaat onverkort door

De pas beëdigde aspirant-agenten zijn nog steeds in actie. De actie gaat door zolang de werkgever de zaken waar zij recht op hebben niet in orde heeft gemaakt. Ook de kwestie van de drie rekruten, die niet beëdigd zijn blijft een heet hangijzer voor de vakbond. Milando Atompai, secretaris van de Surinaamse Politiebond (SPB), zegt aan Suriname Herald, dat de bond al een paar keer met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, gesprekken heeft gevoerd.
“Wat hij moet doen is de mensen aankleden, bewapenen en de nodige attributen geven,” stelt Atompai. Volgens hem krijgen de jonge agenten nu pas schoenen, terwijl dat allang in orde moest zijn gemaakt. Verder zijn ook de beschikkingen nog niet in orde, merkt de SPB-secretaris op.
De aspirant-agenten blijven in actie, totdat ze alles hebben wat een volwaardige politieambtenaar nodig heeft, merkt hij op. “Niemand wil met halve dingen werken. Alles van de minister is in orde en hij eet ook elke dag. Zo moet hij ook alles van de aspirant-agenten in orde maken. Als die zaken geregeld zijn, dan pas zullen zij zich aan het werk aanmelden, anders niet,” stelt Atompai. Hij benadrukt dat de actie niet wordt opgeheven zolang de zaken niet in orde zijn gemaakt. Minister Amoksi geconfronteerd met deze zaak, wil niet hierop reageren.
In december deze zijn 164 rekruten beëdigd tot aspirant-agent van politie.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald