Acht ‘cowboys’ veroordeeld

Acht verdachten te weten Remy A., Romario R., Hans I., Roberto O., Clifton W., Ivan S., Rewiesh A. en Loekesh K. moesten terechtstaan op verdenking van veediefstallen. Gedurende de periode van 16 maart 2022 tot 30 augustus van datzelfde jaar werden vee, waaronder koeien, kalveren en varkens, gestolen bij bedrijven in Wageningen en Henar. De gestolen dieren werden vervoerd met behulp van boten en vrachtwagens.
Bij een wegcontrole werd een gestolen kalf aangetroffen in de personenauto van Romario. Hij beweerde dat hij door Rewiesh was opgedragen om het kalf op te halen bij de TW-brug in Wageningen en het naar Nieuw-Nickerie te vervoeren. Op basis van de informatie van de verdachte werden de andere medeverdachten en degenen die het gestolen vee opkochten opgespoord en aangehouden.
Er zijn in totaal 37 stuks vee teruggevonden en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte Awadpersad de spil was achter de diefstallen. Nadat de helers afstand hadden gedaan van het door hen gekochte vee, werden ze naar huis gestuurd.
De officier eiste voor de verdachten Remy, Romario en Roberto een gevangenisstraf van twee jaar onvoorwaardelijk. Voor de verdachte Hans werd een gevangenisstraf van twee jaar en zes maanden geëist. Clifton, die ambtenaar is, kreeg een gevangenisstraf van een jaar en zes maanden en de verdachten Ivan en Loekesh een jaar, allen onvoorwaardelijk met aftrek.
De rechter legde aan alle verdachten een gevangenisstraf van zes maanden minder op dan voorgesteld door de officier. Daarnaast werden de in beslag genomen boten, voertuigen, buitenboordmotor en geldbedragen verbeurd verklaard.