Academische Lerarenopleiding houdt op te bestaan; nieuwe structuur IOL van start

De Academische Lerarenopleiding (ALO), die een jaar terug werd opgezet, houdt ingaande het nieuwe schooljaar 2020-2021 op te bestaan. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur kiest weer voor een nieuwe structuur op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL). Op dit instituut is vorig jaar een aanvang gemaakt met de prebacheloropleiding voor leerkrachten. Deze studenten kunnen zich inschrijven voor de IOL-nieuwe structuur, die in oktober begint.
IOL-directeur Robert Peneux, zegt in gesprek met Suriname Herald dat het IOL wel blijft bestaan, vanwege de goede vruchten die het instituut heeft afgeworpen in de 52 jaar van zijn bestaan. Er zal nu een nieuwe structuur worden gehanteerd. Het IOL zal een transformatie ondergaan van de oude naar de nieuwe structuur.
Volgens Peneux is het wel de bedoeling dat de oude structuur verder wordt afgebouwd. Er zullen geen aktes meer worden afgegeven, maar afgestudeerden zullen de Bachelor of Education-graad ontvangen. Alle opleidingen worden bacheloropleidingen.
Hij geeft verder aan dat de studenten van de ALO niet hoeven te vrezen. Personen die de prebacheloropleiding van de ALO hebben afgerond mogen gewoon doorstromen naar de B-1 fase van de bacheloropleiding van het IOL. “Ik ben bezig met de opzet van de bachelor-masterstructuur en de investering in de ALO is niet verloren. Alles is binnen het IOL gebleven,” merkt Peneux op. De prebachelorstudenten ronden de opleiding af in oktober en kunnen zich dan pas inschrijven.
Peneux geeft verder aan dat de studenten van de verschillende pedagogische opleidingen zich mogen aanmelden voor de inschrijving op de IOL-nieuwe structuur in oktober.
Docenten en studenten op de IOL-oude structuur waren tegen de opzet van de ALO. De ALO was opgezet met als doel kwaliteitsverbetering van het onderwijs.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald