Academisch Ziekenhuis zet swabunit op

17/08/2020 22:22 – Van onze redactie
: Getty Images  
PARAMARIBO – Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft een swabunit geopend om de verspreiding van Covid-19-positieven beter te kunnen monitoren. De dienst staat naast de controlepost bij de ingang van de Spoedeisende Hulp (SEH) aan de Abraham Samsonstraat en is dagelijk open van acht uur ’s morgens tot en met acht uur ’s avonds.
Nadat er een swab is afgenomen van een patiënt krijgt die binnen twee dagen het resultaat telefonisch. Tussen het moment van de test en de uitslag moet zo een persoon in thuisquarantaine. Die duidelijke instructies worden meegegeven.
De swabunit is niet voor eenieder toegankelijk; vooralsnog voor personeel van AZP dat is verwezen door de bedrijfsarts en patiënten verwezen door hun huisarts of specialist. Aanmelding bij de swabunit geniet uitsluitend volgens afspraak. “Omdat er geen vertraging mag optreden bij de screening van spoedgevallen die zich aanmelden voor behandeling op de SEH.”
Bij de controlepost zal er triage plaatsvinden. Bij milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotseling reuk/smaakverlies en stabiele vitale parameters, volgt verwijzing naar de swabunit. Indien er uitgebreider onderzoek of opname vereist is, moeten de mensen naar de controlepost.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname