Academisch Ziekenhuis opent swab unit

Om de verspreiding van COVID-19-positieven beter te kunnen monitoren, heeft het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) naast de huidige controlepost, een swab unit geopend. Deze unit is ook gevestigd aan de voorzijde van de ingang naar de Spoedeisende Hulp, naast de controlepost, en is dagelijks geopend van 8 uur ‘s morgens tot en met 8 uur ‘s avonds.
AZP-personeelsleden verwezen door de bedrijfsarts en patiënten verwezen door hun huisarts of specialist mogen zich bij deze unit aanmelden, door middel van een vooraf gemaakte afspraak. Volgens afspraak werken is noodzakelijk, omdat er geen vertraging mag optreden bij de screening van spoedgevallen die zich aanmelden voor behandeling op de SEH. Bij de aanmelding is de patiënt verplicht zich te legitimeren met een geldige ID- kaart, rijbewijs of paspoort. Daarnaast is een mond- en neusmasker verplicht.
WerkwijzeBij de controlepost vindt de triage plaats, waar de patiënt enkele vragen zal moeten beantwoorden en wordt de temperatuur gemeten. Bij milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, plotseling reuk- of smaakverlies en stabiele vitale parameters, wordt de persoon verwezen naar de swab unit.
Als blijkt dat uitgebreider onderzoek nodig is of dat er een opname vereist is, vindt verwijzing plaats naar de controlepost. Na de swab bij de swab unit mag de patiënt naar huis met duidelijke instructies voor thuisquarantaine. Binnen twee dagen wordt het testresultaat telefonisch doorgegeven, meldt het AZP.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald