Abop installeert jongerenafdeling Brokopondo

07/04/2021 23:23 – Merredith Bruce

Een deel van het jongerenbestuur van de Abop onder leiding van Biorgha Klassie (r). : Abop Media  
PARAMARIBO – Terwijl de verkiezingen nog maar ‘net’ achter de rug zijn en de volgende pas over vier jaar zullen worden gehouden, heeft de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) een jongerenkern geïnstalleerd in district Brokopondo. Op de vraag “waarom nu opeens” zegt Biorgha Klassie, die de afdeling leidt, dat er vroeg wordt begonnen, “zodat we een groot deel van de jongeren kunnen meekrijgen en het net vóór de verkiezingen niet te zwaar voor ons wordt”. De kern is donderdag geïnstalleerd.
Klassie zegt dat er elf jongeren deel uitmaken van het lokaal bestuur terwijl er 33 veldwerkers zijn. Die hebben de taak om de dorpen in het district aan te doen en andere jongeren te interesseren zich aan te sluiten. Zelf zal het bestuur van nu af aan diverse activiteiten zoals cook-outs, infodagen en sportdagen organiseren om de interesse voor de partij aan te wakkeren. De eerste activiteit is in mei in verband met Moederdag.
Edgar Sampie, die namens de partij het jongerenbestuur heeft geïnstalleerd, zegt dat er voorheen wel een coördinatieteam was van de Abop onder leiding van Diana Pokie, maar geen specifiek bestuur dat gericht was op jongeren. Dat is nu dus wel een feit. Klassie is zich ervan bewust dat niet iedereen tevreden is met het beleid dat de regering-Santokhi/Brunswijk tot nu toe voert. Ze erkent ook dat dit uitdagend zal zijn bij het werven van jongeren, maar blijft positief. “We zullen ze uitleggen dat het wel goed komt en dat er hoop is.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname