Abdoel: “Spullen zijn niet onder Adhin vernield”

De media-apparatuur van het Kabinet van de Vicepresident is niet onder het bewind van ex-vicepresident Ashwin Adhin vernield, laat Amzad Abdoel, staatsraadslid en ex-parlementariër van de NDP, weten. Uit de informatie die hij en anderen van de NDP verkregen hebben blijkt dat de media-apparatuur, was afgeschreven door de technische dienst. De bedoeling was om de apparatuur te doneren aan het Doveninstituut. Dit was in juli, laat Abdoel weten.
De goederen waren in een gebouw aan de Dr. J.F. Nassylaan geplaatst, maar dit gebouw bleek onveilig te zijn dus zijn de spullen teruggebracht naar het Kabinet van de Vicepresident. Dit was op 11 augustus, toen was Ronnie Brunswijk al vicepresident, zegt Abdoel.
Er is getekend voor ontvangst door het Onderdirectoraat Administratieve Diensten (ODAD). Daarbij bleek niets beschadigd of vernield te zijn. Er is een gesprek geweest tussen de huidige vicepresident Brunswijk en oud-vicepresident Adhin om de goederen alsnog te doneren aan het Doveninstituut.
Abdoel geeft aan dat daarna is gebleken dat de goederen die inmiddels al drie maanden bij vicepresident Brunswijk lagen, waren beschadigd. “En Brunsie weet niet wie het heeft gedaan”, merkt Abdoel op. Volgens Abdoel is Adhin hiervoor als offer gebruikt. Maar het recht zal zegevieren, voegt hij er meteen aan toe.
Hierna hebben president Chan Santokhi en minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie in De Nationale Assemblee (DNA) gelogen. Ze hebben leugens verteld dat Adhin keer op keer is opgeroepen, zegt Abdoel. Het gaat om grove leugens en hij verwijst naar de datum van het oproepbericht.
De ex-parlementariër zegt dat het Openbaar Ministerie volledig tegen de Wet in staat van beschuldigingstelling en vervolging politieke ambtsdrager heeft gehandeld. “Maar helaas moest het OM zich bewijzen bij Chan. Hij moet verlenging krijgen anders moet hij binnenkort met pensioen”, zegt Abdoel verwijzend naar procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday. Hij is van oordeel dat zaken vooraf waren besproken en uitgewerkt. Zijns inziens is het een politiek scenario dat is uitgevoerd.
Fascisten“Wij moeten als volk dit niet zo laten. We moeten keihard optreden tegen deze fascisten en dit autoritair gedrag afkeuren”, is hij van oordeel. Hij haalt eveneens aan dat de huidige vicepresident ook een vonnis bij verstek op zijn naam heeft staan. Abdoel merkt dat het OM niets daaromtrent doet.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald