Aantal vuurwerkslachtoffers gestegen naar vier

Het aantal vuurwerkslachtoffers is sinds gisteren gestegen naar vier. Op nieuwjaarsnacht werden twee registraties van vuurwerkongevallen bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gedaan. Eén van de slachtoffers is een 24-jarige man. Hij moest vanwege de opgelopen vuurwerkverwondingen in de borststreek en het gelaat, voor verdere behandeling worden opgenomen.
Het andere slachtoffer is een twintigjarige man die door vuurwerk in het gelaat is getroffen. Hij is na behandeling heengezonden. Bij de Spoedeisende Hulp van Nickerie staat de teller nog steeds op nul, meldt de afdeling Voorlichting van het Korps Brandweer Suriname (KBS).
Er mag vandaag nog vuurwerk worden afgeschoten. Hierdoor is de kans groot dat er meer vuurwerkongelukken kunnen plaatsvinden. Het KBS raadt de mensen aan om alles op te ruimen nadat ze klaar zijn met vuurwerk afschieten.
Vuurwerk kan onschadelijk worden gemaakt door het in water te dompelen of door een emmer water erover te gooien. Men wordt gevraagd om vuurwerkafval meteen op te ruimen nadat het onschadelijk is gemaakt. Men moet vuurwerk niet op straat of op het erf laten liggen, vooral vuurwerk dat niet is afgegaan.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald