Aantal ondergedoken positief geteste COVID-19-personen neemt toe

In onze samenleving lopen er tientallen mensen rond, die positief getest zijn op COVID-19. Deze mensen bevinden zich overal in de stad, de districten, maar ook in het binnenland zijn er personen die zich schuilhouden voor de autoriteiten nadat ze positief zijn getest en niet in isolatie willen. Vooral op de goudvelden, maar ook vlak hier in Paramaribo en Wanica zijn deze personen moeilijk te achterhalen, zegt infectioloog Lycke Woittez.
“Er zijn helaas heel wat mensen die niet te vinden zijn nadat de resultaten zijn binnengekomen. Ze worden gebeld om hun uitslag door te geven en nemen de telefoon niet op. Een deel van de mensen neemt in eerste instantie wel de telefoon op en wanneer ze horen dat ze positief getest zijn en opgenomen moeten worden gaan ze onderduiken en zijn niet te vinden,” gaf de infectioloog verder aan.
Steeds grotere groepZe wijst erop dat de groep steeds groter aan het worden is. De infectioloog kon niet precies aangeven om hoeveel personen het gaat voor de afgelopen periode, maar het gaat om tientallen mensen verspreid over het hele land. “Omdat het meer patiënten aan het worden zijn kunnen we dat minder goed in de gaten houden,” gaf ze verder aan.
Woittez hoopt dat deze mensen zich realiseren dat ze besmettelijk zijn en in isolatie moeten. Het probleem is dat zij zich nog bewegen in de samenleving en gezonde mensen kunnen besmetten. Er wordt een dringend beroep gedaan op deze personen om zich aan te melden, omdat ze een gevaar vormen voor de gezondheid van de samenleving.
Jerrel Harderwijk

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald