Aantal coronagevallen Nederland gaat richting 10.000 in 24 uur

In Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 9.283 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 526 meer dan gisteren.
Er zijn 238 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er zes meer dan gisteren.
Op de intensive care werden 56 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn er vier meer dan gisteren.
In totaal liggen er nu 2.003 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1.943), van wie 463 op de IC (gisteren: 450). Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan ontslagen.
46 overleden COVID-patiëntenBij het Nederlandse gezondheidsinstituut RIVM zijn 46 overleden COVID-19-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 59 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 33 doden per dag, tegen 23 doden per dag een week eerder.
Door achterstanden bij de gemeentelijke gezondheidsdienst GGD worden doden niet altijd direct doorgegeven. Sommige overlijdens waren dan ook niet afgelopen week, maar zijn afgelopen week pas gemeld bij het RIVM. Het aantal gemelde doden loopt daardoor achter.
De meeste gemelde besmettingen werden geconstateerd in Amsterdam, namelijk 805. Ook in Rotterdam en Den Haag werden veel positieve tests geteld, respectievelijk 677 en 446.
NOS

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald