Gregory Bout, supervisor bij Greenmust Food & Beverage, geeft in een gesprek met Suriname suriname aan dat het voor ondernemers in Suriname nog steeds een grote uitdaging is om producten plasticvrij te verpakken. Vooral het verkrijgen van voldoende glazen potten en flessen blijkt voor het bedrijf een struikelblok.
“Het produceren van lokale producten is niet eenvoudig als je als ondernemer geen structurele ondersteuning krijgt van de overheid,” stelt Bout. Momenteel maakt Greenmust nog gebruik van plastic bakken en flessen voor de verpakking van hun producten. Het importeren van glazen verpakkingsmateriaal zou de productiekosten aanzienlijk verhogen, wat zou resulteren in hogere verkoopprijzen – iets wat het bedrijf juist wil voorkomen.
Greenmust organiseerde onlangs een kennismakingsmoment met de gemeenschap om hun producten en missie onder de aandacht te brengen. De onderneming werkt met ingrediënten van Surinaamse landbouwers en wil op die manier lokale boeren ondersteunen.
“Wij willen boeren versterken, maar het is niet de bedoeling dat de bedrijfsleiding zelf landbouw gaat bedrijven,” legt Bout uit. Toch blijkt het soms lastig om boeren te vinden die consequent kunnen leveren.
Een andere grote uitdaging voor het bedrijf is de fluctuerende wisselkoers, wat volgens Bout de bedrijfsvoering onzeker maakt. Ondanks deze obstakels blijft Greenmust vasthouden aan zijn missie: betaalbare, kwalitatieve Surinaamse producten aanbieden voor een brede doelgroep – ook voor mensen met een kleinere beurs.
Bout pleit voor meer structurele investeringen in duurzame oplossingen. Zo stelt hij voor dat de overheid werkt aan de oprichting van een lokale glasfabriek. “Op die manier kunnen glazen verpakkingen lokaal geproduceerd én gerecycled worden. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook kosten voor lokale producenten,” aldus Bout.
Greenmust bestaat inmiddels ruim twee jaar en produceert onder andere jams, broodspreads en siropen – allemaal met zo min mogelijk kunstmatige toevoegingen. Wel worden conserveermiddelen gebruikt om de houdbaarheid te garanderen.
Bout benadrukt dat Greenmust ook nauwlettend de ontwikkelingen rond de opkomende olie- en gasindustrie volgt. “We blijven niet achter. Onze producten voldoen aan internationale standaarden en we blijven investeren in het verbeteren van onze verpakkingen.”
Binnenkort lanceert Greenmust nieuwe producten die in alle supermarkten verkrijgbaar zullen zijn. Daarmee zet het bedrijf verdere stappen in de richting van een duurzame, lokaal verankerde en maatschappelijk betrokken speler op de markt.
- Newmont kondigt personeelskrimp aan bij Merian-operaties..
- Rusland: ‘Iedereen zal moeten bezuinigen’..
- Betalingsregeling voor Surinaamse radio- en tv-bedrijven na…..
- Hess trekt zich terug uit Blok 59 in Surinaams zeegebied..
- Vakbond CBvS verscherpt morgen acties indien oplossing uitb…..
- Betalingsregeling moet Vereniging Radio- en Televisiebedrij…..
- Blok 59 in Surinaams zeegebied terug naar Staatsolie na ter…..
- Ex ontvreemdt telefoon van moeder van zijn kind en belandt …..
- Sampie: “Grondrechten en onderwijs in het binnenland moeten…..
- De waarheid, de werkelijkheid en de leugen..
- Het Hoogste Circus van Staat..
- Torarica Resort viert 63 jaar als boegbeeld van Surinaamse …..
- Adhin wil opheldering over uitgaven en benoemingen: “Begrot…..
- Betalingsregeling en schuldenkwijtschelding voor radio- en …..
- Rotary Quota heeft nieuw bestuur..
- Maffia bij DNV?..
- Ex-partner pleegt zelfmoord na brute houweraanval op ex-vro…..
- Radio- en televisiebedrijven treffen betalingsregeling met …..
- Niaaz Salarbaks winnaar Keti Koti-damtoernooi..
- Personeel CBvS voert prikactie: Eist duidelijkheid over cao…..
- Kaseko, de hartslag van Suriname, ook te horen in Nederland..