Met nog enkele dagen te gaan tot de verkiezingen heeft president Chan Santokhi openhartig teruggeblikt op zijn regeerperiode en de samenwerking binnen de coalitie. In een aflevering van de Dave Podcast stelt Santokhi dat er vanaf het begin geen sprake was van eenheid in beleid. “Er werd wel over gesproken, maar in de praktijk bleek het anders,” aldus de president.
ADVERTENTIE
Volgens Santokhi werden ministeries en andere posities binnen de regering opgeëist door coalitiepartners, waarbij inmenging van anderen niet werd getolereerd. Dit maakte het functioneren binnen het kabinet bijzonder moeilijk. “Ik heb geen makkelijke coalitie gehad,” zegt hij.
De president ging ook in op enkele gevoelige kwesties die de afgelopen jaren het nieuws haalden. Zo sprak hij over de publieke kritiek van zijn zoon Richano op zijn beleid. Ook besteedde hij aandacht aan de mogelijke corruptieschandalen rond de ministers van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Openbare Werken.
Volgens Santokhi zijn er ook op het ministerie van Grondbeleid- en Bosbeheer ernstige zaken aan het licht gekomen. Hij benadrukt dat het nu aan de rechter is om een oordeel te vellen, en dat alle relevante informatie inmiddels is overgedragen aan de rechterlijke macht.
Terugblikkend op zijn bijna afgeronde regeertermijn erkent Santokhi dat de communicatie met de samenleving beter had gekund. “Er is veel informatie gedeeld, maar de burgers verlangen een andere vorm van communicatie,” stelt hij.
Desondanks geeft hij aan zich opnieuw verkiesbaar te willen stellen voor het presidentschap. Hij gelooft dat het volk betere tijden wenst en erkent dat bepaalde zaken in de afgelopen jaren beter aangepakt hadden moeten worden.
“Persoonlijke communicatie met de burger is essentieel,” zegt Santokhi, die ook wijst op het falen van bepaalde overheidsstructuren. “Daardoor heeft veel niet kunnen plaatsvinden en moet de regering nu alle problemen oplossen.”
- Verdachte in milieuverontreinigingszaak stuwmeer vrijgelate…..
- Santokhi ziet koloniale wortels in racisme, ongelijkheid en…..
- Opleiding Wiskunde AdeKUS viert 10-jarig bestaan en streeft…..
- Santokhi: Achterstand nazaten Afrikanen door verdeel- en he…..
- Column: Discutabele discussie..
- Wang blij dat steeds meer Surinamers van Chinese afkomst in…..
- Mathoera versus Santokhi: titanenstrijd of toneelspel?..
- Brunswijk: “Zonder moeite behaalt ABOP al 4 zetels”..
- Rusland: ‘Als blijkt dat er issues zijn, zal er opgetreden …..
- Amafo betuigt steun aan Nationaal Leger met ‘Camouflagemars…..
- ABOP kiest voor eenheid: We zijn allemaal Surinamers..
- Familieruzie escaleert: jongere broer mishandelt en berooft…..
- Hoe ziet het nieuwe erfrecht eruit?..
- Zeggen: Misiekaba en van Dijk Silos doen uitlatingen zonder…..
- Infosessie voor leden hoofdstembureaus..
- Maya Parbhoe: ‘Dit is karaktermoord, geen journalistiek…..
- Wat beoogt BIBIS met Nationaal Migratiebeleidsplan?..
- SURGE-programma succesvol afgesloten: 41 bedrijven ondertek…..
- Staatsolie draagt opnieuw ruim US$ 300 miljoen af aan staat…..
- AWJ wapent zich tegen kinderarbeid en seksueel molest..
- Particuliere huisartsen versterken eerstelijnszorg met HEAR…..