De verdachte Gregorie R. kwam in beeld nadat hij op 7 meivan dit jaar een iPad en iPhone had gestolen uit een bekend restaurant. Hij had zich toegang verschaft tot het pand door een raam te forceren. Wat Gregorie niet wist, was dat op de iPad een iCloud-account was geïnstalleerd, waardoor opeen gegeven moment foto’s werden gedownload.
Daarbij werden verschillende foto’s van onbekende personen gedownload, evenals een creditcard die op naamstond van een persoon bij wie enkele maanden eerder was ingebroken en waarvan onder andere de creditcard was gestolen. Daarnaast slaagde de aangever erin om via een andere iPad de locatie van zijn gestolen iPad te traceren. Het bleek dat de iPad wekenlang op een adres aan de Goede Verwachting was.
Na analyse van de camerabeelden kwam een man in beeld, die een bekende van de politie bleek te zijn, bekend als Borsoe. Terwijl Borsoe werd opgespoord, meldde de aangever zich op het politiebureau aan en gaf aan dat hij alle meldingen van de iPad op zijn huidige telefoon ontving.
Hij had het vermoeden dat degene bij wie zijn iPad zich bevond, een inbraak had gepleegd op een adres. Na verificatie door de dienstdoende politieambtenaar bleek de informatie van de aangever te kloppen.
Borsoe werd op zijn woonadres aangetroffen en aangehouden, en hij bekende deinbraak in het restaurant te hebben gepleegd. Op hem werd de iPhone aangetroffen. De iPad had hij als onderpand gezet bij een zekere Winston.
Op aanwijzing van Borsoe werd het adres van deze Winston aangedaan. Na confrontatie gaf Winston de iPad terug. Winston verklaarde dat Borsoe de iPad als onderpand had gegeven en daarvoor SRD 4000 had ontvangen.Hij wist niet dat de iPad van diefstal afkomstig was.
Borsoe ontkende de inbraak te hebben gepleegd op eenadres aan de Ethaanstraat, waarvan de eigenaar van het restaurant reeds melding had gemaakt. Hij gaf aan niet te weten hoe de iPhone op dat adres was gelokaliseerd, aangezien hij zich thuis bevond. De verdachte weigerde zijn verhoor te lezen en te ondertekenen.
De officier van justitie kwam tot de conclusie dat Borsoe zich schuldig had gemaakt aan beide feiten en eiste een gevangenisstraf van tien maanden onvoorwaardelijk, evenals zijn gevangenhouding. De kantonrechter week echter af van de eis en legde een gevangenisstraf van zes maanden voorwaardelijk op. Gebleken is dat de verdachte al meerdere keren was veroordeeld en een maand vóór de inbraak in vrijheid was gesteld.
De rechter hield de verdachte Borsoe voor dat geen geld hebben geen reden is om inbraken te plegen, omdat daardoor slachtoffers in grote problemen raken.
- Yeung blitzkampioen schaakbond..
- Kennedy Stichting hoeft deuren niet meer te sluiten..
- 22 verdachten ingerekend tijdens operatie ‘Kerstbrood…..
- Grote belangstelling voor pepperpot-box Rossignol slagerij..
- DNA discussieert over verlaging waarborgsom van SRD 250 naa…..
- 25-jarige ziekenhuismedewerker veroordeeld voor seks met 11…..
- Suriname, land van contrasten in migratie en ontwikkeling..
- VES roept op tot opschorten MoU met Chinalco..
- Politie: Extra voorzorgsmaatregelen tijdens feestdagen..
- Nova accrediteert 23 opleidingen..
- Alle leerkrachten herkansing- en aandachtscholen uitbetaald..
- Arief Salarbaks troeft Burleson af op weg naar sneldamtitel..
- President verwacht proactieve rol jongerenleiders..
- HR-manager Sharita Pardesi: ‘Grote uitstroom OW-personeel i…..
- Ramdin zeer optimistisch over toekomstige bijdrage OAS..
- Kromosotoe, Hew A Kee en Jurgens blijven voorlopig in deten…..
- Man vrijgesproken voor vermeend misbruik..
- Politie ontkent verhoogde verkeersboetes..
- Olmberg: Leiderschap cruciaal in energiesector 2025..
- Onderwijs wil uitdagingen 2024 omzetten in succes komend ja…..
- De Nieuwe Verheffende Politieke Orde orde werkt anders..