Oud-minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Soeresh Algoe vindt dat er veel aandacht moet worden besteed aan het verder verbeteren en verhogen van de voedselproductie. In plaats van zoveel te importeren is Suriname in staat om een aantal zaken zelf te verbouwen. Ook moeten er betere mogelijkheden gecreëerd worden door financiële instellingen om de export beter te accomoderen dan de import.
Hij ervaart weinig steun voor bedrijven die willen exporteren. Er is veel voorwerk gedaan door de vorige regering, meent hij. Het is een regering met visie geweest. Dit zei hij in het programma Sranan Tori via ATV. Als oud-minister en nog steeds actief lid van de NDP, zegt hij in zijn ministersperiode een aantal projecten te hebben gelanceerd.
Met de verkiezingen straks is de partij druk bezig mensen uit te leggen welke oplossingsmodellen ze hebben voor de vele vraagstukken in het land. Voor wat de toekomst betreft, zegt de ex-minister dat de NDP niet stilzit en hard werkt om de samenleving te overtuigen in 2025 een goede toekomst te bieden.
Hij is er zeker van dat zijn partij deel zal uitmaken van het machtscentrum. Het volk heeft volgens hem genoeg gepinaard. De NDP brengt volgens hem de boodschap van hoe de problemen aangepakt zullen worden. Hij zegt dat iedereen focust op olie en gas, maar niemand schijnt zich druk te maken over voedsel en de prijzen.
Suriname heeft volgens hem nog steeds de potentie om de voedselschuur van de regio te worden. De NDP is een partij met visie. Er wordt nagedacht welke projecten noodzakelijk zijn voor het volk. Het SAMAP-project, dat momenteel loopt in samenwerking met het ministerie van LVV, is onder de vorige regering geïnitieerd met onder meer als doel de voedselproductie en -veiligheid te garanderen.
Hoewel hij enkele maanden geleden werd beschuldigd van het verlaten van de NDP ten gunste van de groep Djojo, stelt Algoe dat hij nog steeds deel uitmaakt van eerstgenoemde partij. Hij beweert de NDP nooit te hebben verlaten en zegt dat alles wat daarover wordt beweerd bedoeld is om zijn reputatie te schaden. Op de dag dat het nieuws viraal ging, had Algoe zijn mobiele telefoon niet bij zich. Toen hij thuiskwam, zag hij een stortvloed aan berichten binnenkomen met de vraag of hij de NDP had verlaten.
Volgens het gerucht was hij ondervoorzitter van een ontevreden groep NDP’ers onder leiding van het uitgetreden hoofdbestuurslid van de paarse partij, Soeparmin Djojobesarie. Ook zou hij de trekker worden van de campagne in het district Nickerie. Algoe zegt in gesprek met ATV, dat hij met veel politici praat wat nog niet betekent, dat hij hun partij ondersteunt.
Hij zegt een paar keer met vicepresident Ronnie Brunswijk te hebben gesproken, waarbij de gesprekken gingen over het opstarten van een kokosproject. Algoe beschouwt alle beschuldigingen als aanvallen. Politiek gezien houdt hij zich uitsluitend bezig met de NDP.
Over mogelijke samenwerkingen doet hij geen uitspraken; dat is volgens hem een aangelegenheid van de NDP-top. Hij geeft aan dat het hem veel moeite heeft gekost om in de diverse appgroepen van de partij mensen te overtuigen dat hij de organisatie nog steeds trouw is.
- Explosieve groei voor Bluesky na Trump-overwinning: miljoen…..
- Ruim 24 institutionele schulden afgelost door zittend kabin…..
- Ulbria Jenelvia Suemara Puls (40) Rotterdam 15-11-2024..
- Ewald Henry Vennek (78) Utrecht 12-11-2024..
- Veel lof voor Defensie over RSS Barracuda..
- President Santokhi weer op Surinaamse bodem..
- Droog en zonnig met kans op lichte buien..
- Parbode staat volledig achter artikel “Goudondernemers prof…..
- China onthult geavanceerd HQ-19-raketsysteem**..
- Column: Kinderen binnenland bedekt door 90% tropisch bos..
- Dorinnie: ‘Surinaamse economie herstelt zich’..
- Verdediging Hoefdraad vraagt verwerping bewijs en vrijspraa…..
- Algoe: “Voedselproductie niet verwaarlozen”..
- Aanvullende begroting 2024 met 26 stemmen goedgekeurd..
- Parlementariër Tarnadi vraagt aandacht voor behoud natuurre…..
- Indiase steun voor sociaal welzijnsprogramma Suriname..
- Inheemsen zien ‘Pikin Saron’ rechtszaak als intimidatie..
- Humanitaire Crisis in Libanon Verergert: Aanhoudend Geweld …..
- Nigeriaanse investeerders zien potentie voor cassave-export..
- Noodtoestand in New Delhi Wegens Extreme Milieuvervuiling**..
- Ambtenaren leren presenteren met passie..