President houdt nog consultasies over lot Somohardjo

President Chan Santokhi houdt nog meer consultaties vóór hij het besluit neemt over het lot van minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken. Het onderzoek van de Centrale Landsaccountantdienst (CLAD) is nog niet af.

De bewindsman is donderdag ontvangen door de president. Hij was samen met de voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, bij het staatshoofd.

Eerder heeft vicepresident Ronnie Brunswijk, tevens voorzitter van de ABOP, verklaard dat hij klaar is met de minister, die ook de eerste ondervoorzitter is van PL. De minister had tijdens een besloten structurenvergadering de oorlog verklaard aan Brunswijk, die uit zou zijn op zijn ontslag.

Na de uitlatingen was er een onderhoud tussen de coalitiepartners bij de president, waarbij met de minister is gesproken. Daar leken plooien gladgestreken te zijn. Brunswijk merkte op dat de uitlatingen gedaan zijn in een emotionele bui. Later kwam hij hierop terug en zei dat PL de minister niet heeft gecorrigeerd. Op grond daarvan is hij klaar met de coalitiepartner, waarmee hij vier en een half jaar nauw heeft samengewerkt.

Verwacht wordt dat deze week nog duidelijkheid komt in deze situatie, aangezien de president maandag een officieel bezoek brengt aan Aruba en Curaçao. Tot nu toe is de minister met verlof.