Regering verhoogt subsidie voor renovatie woning naar SRD 100.000

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft de subsidie voor het renoveren van woningen verhoogd. Het bedrag, dat voorheen SRD 54.000 was, is nu opgetrokken naar SRD 100.000. Gisteren mochten enkele begunstigden hun subsidiebeschikkingen in ontvangst nemen op het Kabinet van de Vicepresident. De overhandiging werd verricht door vicepresident Ronnie Brunswijk.
De renovatiesubsidie kan worden aangevraagd bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en is bedoeld voor minderdraagkrachtigen. Met deze subsidie helpt het ministerie mensen bij het renoveren of afbouwen van hun woningen, vooral bij het afwerken van de kap- of dakbedekking. Vicepresident Brunswijk verklaarde woensdag aan de media dat SRD 54.000 onvoldoende was voor renovaties of dakbedekking, en dat daarom is besloten het subsidiebedrag te verhogen.
In juni van dit jaar had een eerdere groep haar subsidiebeschikkingen al in ontvangst mogen nemen. De begunstigden van woensdag zijn personen die destijds hun aanvraag deden toen het bedrag nog SRD 54.000 was. Samen met hen zouden ook personen die recht hebben op SRD 100.000 hun beschikkingen krijgen. Om verwarring te voorkomen, is echter besloten om deze laatste groep op een later moment uit te nodigen.
De gelden zullen op de rekeningen van de ontvangers worden gestort zodra alle formaliteiten zijn afgerond. Ook minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting was aanwezig bij de ceremonie. Eerder is aangegeven dat deze subsidie geen verband houdt met het Affordable Housing Project (AHP) of het Landelijk Woningbouwprogramma (LWBP).