Vanaf november zal Caribbean Airlines vier keer per week vliegen naar Suriname

Voor het eerst in haar geschiedenis zal Caribbean Airlines (CAL) een directe verbinding creëren tussen Guyana en Suriname. Vanaf 3 november zal de luchtvaartmaatschappij haar non-stopvluchten naar Suriname uitbreiden van twee naar vier wekelijkse vluchten vanuit Port of Spain. Daarnaast introduceert CAL een tweewekelijkse vlucht vanaf Ogle Airport in Guyana naar Suriname.
Op de nieuwe route zal CAL op de vrijdag en zondag vanuit Port of Spain via Eugene F. Correia International Airport (OGL) in Guyana doorvliegen naar de Johan Adolf Pengel International Airport (PBM) in Suriname. Deze vluchten zullen worden uitgevoerd met de Boeing 737-8 en ATR 72-600 vliegtuigen van CAL.
Vijay Chotkan, CEO van Airport Mana-gement Ltd, noemt deze uitbreiding een “belangrijke mijlpaal” voor de regio, omdat het de banden tussen Trinidad en Tobago, Guyana en Suriname verder zal versterken. Hij ziet het als een kans voor nieuwe samenwerkingen op het gebied van handel, toerisme en economie.
Dionne Ligoure, Corporate Communications Executive Manager bij CAL, benadrukte dat de netwerkuitbreiding past binnen de visie van CAL om de regio op een “naadloze en duurzame” manier met elkaar te verbinden. Tegen het einde van het jaar zal de luchtvaartmaatschappij nieuwe routes aanbieden die het Nederlandse, Franse, Spaanse en Engelse Caribische gebied met elkaar verbinden. Momenteel bedient Trans Guyana Airways als enige de route tussen Ogle en Paramaribo, voornamelijk voor oliearbeiders met doorverbindingen naar Amsterdam via KLM. Daarnaast zal Guyana in december ook een nieuwe dienst verwelkomen van de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca, die rechtstreekse vluchten tussen Bogota en Guyana introduceert.
The post Vanaf november zal Caribbean Airlines vier keer per week vliegen naar Suriname ..