Gezondheidszorg ondergaat ingrijpende veranderingen

De gezondheidszorg staat op het punt een aanzienlijke transformatie te ondergaan. Minister Amar Ramadhin kondigde tijdens de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers aan dat de focus ligt op modernisering van ziekenhuizen en infrastructuurverbeteringen. Deze initiatieven zijn erop gericht om de zelfredzaamheid van de zorg te vergroten en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.
De overheid heeft aangekondigd te investeren in nieuwe ambulances en medische apparatuur. Deze investeringen worden gezien als een cruciale stap richting het verbeteren van de gezondheidszorg voor de Surinaamse bevolking. Minister Ramadhin benadrukte dat deze maatregelen noodzakelijk zijn om de zorg toegankelijker en efficiënter te maken.
Het recente bezoek van president Chan Santokhi aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) onderstreept de urgentie van de hervormingen in de gezondheidszorg. Ondanks eerdere zorgen over misstanden, geeft minister Ramadhin aan dat de voortgang van de lopende projecten bemoedigend is en dat betalingen tijdig plaatsvinden, ook al zijn er af en toe vertragingen.
De nadruk op de Spoedeisende Hulp en moeder- en kindzorg toont aan dat de overheid zich richt op de meest dringende behoeften binnen de gezondheidszorg. De samenwerking met TotalEnergies is een voorbeeld van een strategische aanpak die kan bijdragen aan het oplossen van bestaande problemen en het verbeteren van de zorgkwaliteit.