President wil volgend jaar universiteit in Nickerie

NICKERIE – Het is tijd om te beginnen met het opzetten van een universiteit in Nickerie. Deze mening is geuit door president Chandrikapersad Santokhi. Hij is van mening dat er een studie moet worden uitgevoerd, om te bepalen of er voldoende belangstelling is om volgend jaar al te starten met een universiteit in het rijstdistrict Nickerie.
Volgens de president moet worden onderzocht hoeveel studenten in het district interesse hebben in vervolgonderwijs na de middelbare school, en voor welke studierichtingen. Daarnaast moet ook worden nagegaan hoeveel docenten beschikbaar zijn. Als er volgens het staatshoofd voldoende docenten zijn, kan er gestart worden met een faculteit. “Al beginnen we met 15 studenten, dan starten we met onze eerste faculteit in Nickerie”, aldus Santokhi. Hij is ervan overtuigd dat deze faculteit uiteindelijk zal uitgroeien tot de universiteit van Nickerie.
Het idee om een universiteit, of tenminste een faculteit, op te richten, leeft al lang onder de inwoners van Nickerie. Het district beschikt over bijna alle onderwijsniveaus, en er zijn ook enkele hbo-opleidingen beschikbaar. Een universiteit zou een geweldige uitkomst zijn voor de inwoners van Nickerie. Ouders zouden zich dan geen zorgen meer hoeven te maken over huisvesting voor hun kinderen in de hoofdstad, wat hen ook geld bespaart. Voor het district betekent dit minder migratie van jongeren, meer kader voor de regio en verdere ontwikkeling…[+]