Stichting Wiesje breidt woonzorgcentrum uit

Stichting Wiesje in Suriname breidt haar woonzorgcentrum voor mensen met dementie uit met de bouw van twee nieuwe units voor elk 10 bewoners. Dankzij een lening, sponsoring door Staatsolie Maatschappij Suriname, particuliere sponsoring, en de opbrengst van het benefietgala in april dit jaar is de stichting begonnen aan de laatste horde.
Na afronding kunnen in totaal 30 bewoners permanent worden gehuisvest. Stichting Woonzorg Wiesje is dan in staat om het woonzorgcentrum kostendekkend te exploiteren en de wachtlijst te reduceren. Op 23 september vond de officiële handeling van de eerste steenlegging plaats. Een filmpje hiervan is te bewonderen op www.wiesje.nl. Hier is ook een filmpje te zien van de wegaanleg ter voorbereiding van de bouw.
De bouw van de twee woonunits wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Vasilda. Op 1 augustus zijn de werkzaamheden gestart: het bouwrijp maken van de locatie en het storten van fundering. In oktober worden de binnen- en buitenmuren opgetrokken. De oplevering staat gepland op 1 mei 2025.
De stichting, vernoemd naar de moeder van Gerda Havertong, biedt professionele zorg voor mensen met dementie in Suriname. Vanwege het gebrek aan zorg voor haar moeder in Suriname heeft Havertong een non-profit woonzorgcentrum gerealiseerd voor zowel meer- als minder draagkrachtigen.
In de loop der jaren is aan de Kanangalaan een Kenniscentrum en Dagcentrum voor 25 cliënten en een woonunit met 24/7 zorg voor 10 bewoners opgezet.