Digicel CEO: ‘Het doel is om meer gebieden van Suriname te bereiken en meer mensen te verbinden’

PARAMARIBO — Digicel dat dagelijks meer dan 250.000 klanten in Suriname ondersteund met hun communicatie- en digitale activiteiten zal blijven investeren en de juiste infrastructuur op te zetten. Dat liet CEO Marcelo Cataldo van Digicel Group donderdag doorschemeren tijdens een onderhoud met president Chandrikapersad Santokhi. “Het doel is om meer gebieden van Suriname te bereiken en meer mensen te verbinden”, aldus de CEO.
Volgens hem zal het telecombedrijf zijn betrokkenheid in het land verder versterken. “We zullen ondersteuning blijven bieden aan de groei en vooruitgang van het land”, merkte Cataldo op. zijn bedrijf nam recent een nieuwe onderzeese kabel in gebruik, die meer dan honderd keer de capaciteit biedt die Suriname momenteel nodig heeft.

Deze voorziening zal volgens het persbericht van de Communicatiedienst Suriname een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere groei van het digitale ecosysteem van het land. Dat is niet alleen een strategische investering voor de toekomst, maar ook essentieel gezien de verwachte groei van Suriname, mede door grote economische ontwikkelingen. Santokhi sprak zijn vertrouwen uit in de verdere versterking van de relatie tussen Suriname en Digicel en beklemtoonde dat dergelijke langdurige partnerschappen bijdragen aan het opbouwen van vertrouwen en continuïteit in de ontwikkeling van het land.