Cazova beboet Suvobo voor afzegging U19 Caribbean Cup

Tekst en beeld John Zaalman
PARAMARIBO — “Mohammed Mushtaque heeft een fine letter gestuurd dat we vijfduizend Amerikaanse dollar per team moeten betalen.” Die mededeling deed voorzitter Lionel Blokland van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) vrijdag in gesprek met de Ware Tijd over de boete die zijn organisatie opgelegd heeft gekregen van de Caribbean Zonal Volleyball Association (Cazova).

 De strafmaat volgde daags nadat de Trinidadiaan de U23 Men’s Pan American Cup in Suriname bijwoonde voordat hij naar zijn geboorteland terugkeerde, maar meer nog voor de late afzegging van Suriname voor deelname van de U19 jongens en meisjesvolleybalselecties aan de Cazova Championships, die van 27 juli tot en met 3 augustus in Jamaica werden gehouden.

‘We hebben brieven gestuurd naar de sportafdeling van het kabinet, en zo te zien bepaalt iemand daar aan wie fondsen worden toegewezen’

“We gaan betalen dan spelen we weer”, benadrukt Blokland. Hij is blij dat er tussen nu en december geen Cazova evenementen zijn. “Zodra we betalen, is het klaar. Het is alleen een boete en geen schorsing.” 
Onprofessioneel
De Suvobo hield er rekening mee dat er sancties konden volgen. “Onnodig, onprofessioneel, zeker van de regeringszijde die had kunnen helpen. We hebben reeds lang van te voren steun aangevraagd gegeven het feit dat de jongens U19 kampioen waren van de Cazova”, dikt de Suvobo-preses verder aan. “We hebben brieven gestuurd naar de sportafdeling van het kabinet, en zo te zien bepaalt iemand daar aan wie fondsen worden toegewezen. We gaan verder met de ontwikkeling van de sport. De boete moet betaald worden en dan kan er worden geparticipeerd”, aldus Blokland.