Suriname en Canada versterken samenwerking onder leiding van nieuwe ambassadeur

De regering zet haar inspanningen voort om internationale relaties te versterken. President Chan Santokhi heeft gisteren de nieuwe niet-residerende ambassadeur van Canada in Suriname, Sébastien Sigouin, ontvangen op het presidentieel paleis. Tijdens de ceremonie overhandigde Sigouin zijn geloofsbrieven aan het staatshoofd.
In zijn welkomstwoord sprak president Santokhi zijn waardering uit voor de voortdurende steun die Canada aan Suriname heeft verleend. Hij erkende de bijdragen van Canada op essentiële gebieden zoals volksgezondheid, gendergelijkheid, capaciteitsopbouw, cultuur en toerisme.
“Namens de regering en het volk van de Republiek Suriname heet ik u van harte welkom als niet-ingezeten ambassadeur van Canada, met uw residentie in Georgetown, Guyana,” zei de president. Hij benadrukte het belang van de bilaterale relatie en uitte de hoop op verdere samenwerking bij gedeelde doelen en wereldwijde uitdagingen.
President Santokhi benoemde tijdens zijn toespraak specifieke gebieden waarop Suriname de samenwerking met Canada verder wil versterken. Hij onderstreepte de noodzaak van investeringen in menselijk kapitaal en samenwerking op het gebied van veiligheid, forensisch onderzoek en anticorruptie. Daarnaast riep hij op tot financiële steun voor lokale ondernemers en benadrukte de rol van economische ontwikkeling in het bevorderen van een veerkrachtige samenleving.
Suriname kijkt uit naar een versterkte politieke dialoog met Canada, gericht op kwesties van wederzijds belang. “We hopen ons partnerschap uit te breiden op gebieden zoals de ontwikkeling van menselijk kapitaal, veiligheid, forensisch onderzoek en corruptiebestrijding,” aldus de president.